Ръководство на потребителя

Управление на домейни


Регистрацията на домейн име
 За да може хората да имате достъп до уеб сайт, вие трябва да регистрирате свой собствен домейн име, което е уникално име за местоположението на своя уеб сайт.
Има две части на домейна: име и разширение. Наименованието е описанието на вашия сайт или фирма (например, името "Google" в google.com). Удължаването представлява домейн категория. Например, . COM разширение означава "търговски". NET означава "мрежа" и така нататък. Съществуват много продължения в днешно време:. бизнес (бизнес),. инфо (ресурс сайтове),. нас (американски сайтове),. CA (канадския сайтове), да не изброявам много други. на "WWW" се добавят автоматично от уеб сървър, който е домакин вашия сайт и не е част от името на домейна.
Вие не можете да използвате име на домейн, докато не я регистрирате. В допълнение, Вие не може да регистрира домейн име, което е собственост на някой друг.

Процеса на регистрация е много проста:
Решение за домейн име и разширение.
Изберете име на домейн регистратор.
Регистър на вашия домейн име.

Име на домейн регистратора е компания, която ще управлява регистрация на домейн за вас. Можете да намерите повече информация за регистраторите на ICANN. Не забравяйте да изберете регистратор, който подкрепя разширяването искаш. Сравнение пазаруване е мъдър, защото таксите за регистрация могат да варират значително между регистраторите .Домейн имена са наети, както и такса за регистрация обикновено представлява разход за една година на собствеността.
Възможно е да регистрира домейн име чрез DotNetPanel Електронна търговия модул, ако вашият доставчик активирали тази опция.
След като сте регистрирали своя домейн имената, можете да управлявате своите сайтове чрез DotNetPanel.

Добавянето на нови домейни
За да видите списък на домейни, кликнете върху домейни в менюто на вашия пространство страница. За да добавите нов домейн, щракнете върху бутона Добавяне на домейни. Посочете име на домейн, както сте регистрирани и кликнете kd бутона Добавяне на домейни.

Изтриването на домейна
За да изтриете съществуващ домейн, домейни отворена страница и кликнете върху домейна, който искате да изтриете. Редактиране Домейн страница ще се отвори.
Натиснете бутона за изтриване и ще потвърди отстраняването за изтриване на домейн.
Моля, имайте предвид, че не можете да изтриете даден домейн, ако той насочва към уеб сайт. В този случай, изтрийте уеб сайт или премахване на уеб сайта показалка.

Регистрация на домейни
Може да закупите домейн оттук http://asphostbg.supersite.myorderbox.com/index.php, като name servers по подразбиране са ns1.asphostbg.net и ns2.asphostbg.net. По този начин сайтът Ви ще е активен до няколко часа, след като го поставите в хостинга на ASPhostBG.