Новини

2019 г. Миграция към нови сървъри и нов Контролен панел


Здравейте,  

До края на тази година 2019 г. трябва да преместим всички акаунти от сървър с IP 95.158.143.3. 
Ще се отрази само на файловете, DNSa и на базите данни. Ще се използва и новия Контролен панел. 

Какво трябва да се направи:  

Ще създадем нов Контролен панел - https://cp.asphostbg.net. Ще получите на регистрационния си имейл всички настройки за него. В него Ви предлагаме ние да копираме файловете на сайта Ви и да ресторнем базата Ви в новия хостинг.

Имейлите Ви просто ще добавим на новия Контролен панел, те ще работят и на двата Контролни панела. Mиграцията няма да се отрази на тях. Ще имате домейн алиас на домейните Ви в новия Контролен панел, за да можете да тествате новия хостинг. 

Когато сте готови ние ще променим DNS записите на настоящите Name Servers ns3.asphostbg.net i ns4.asphostbg.net да сочат към новия хостинг за да може сайта Ви да заработи на новото място. След това, когато решите, ще смените Name Servers с новите, без да има downtime на сайта Ви. 

Няма да изтриваме стария Ви хостинг план, докато не ни уведомите да го направим. След като всичко е наред, ще остане Вие да промените Name Servers на домейна Ви с новите, в зависимост от сървъра на който е преместен плана - ns6.asphostbg.net, ns5.asphostbg.net i ns4.asphostbg.net и да изтрием стария Ви план. 

 Моля, потвърдете преместването и изберете дата за него. Благодарим Ви, че използвате услугите на АСПХОСТБГ.